IFA 2017 : معرفی V30 اولین پرچمدار OLED ال‌جی

IFA 2017 : معرفی V30 اولین پرچمدار OLED ال‌جی

واحد خبر mobile.ir : شرکت نیز به سبک دیگر برندهای اصلی بازار هر سال دو پرچمدار مختلف سری G و V را به بازار ارائه می‌کند. که در ابتدای سال جاری با تغییرات مهمی نسبت به به بازار ارائه شد،‌ سبک و رویه پرچمداران و برخی دیوایس‌های رده میانی این کمپانی را متحول ساخت و این بار نیز در طراحی پرچمدار جدید سری V‌ تأثیر مشهودی برجای گذاشته است. LG V30 دیوایسی متفاوت از دو مدل قبلی سری V بوده و از لحاظ ظاهری و عملکردی شباهت بسیاری به G6 دارد. LG پس از ناکامی در جای‌گذاری پروسسور Snapdragon 835 در G6، بالاخره این چیپ ست را در V30 تعبیه نموده و در بخش دوربین نیز گزینه‌های امیدوارکننده‌ای را به این کلاس ارائه کرده است.

Introducing LG V30

LG V30 از چندین ماه پیش مهمان همیشگی شایعات وخبرهای تأیید نشده فراوانی بود که خواسته یا ناخواسته هر روز این مدل را در صدر خبرهای روز نگه می‌داشت؛ پرچمدار جدید سری V امسال از اهمیت ویژه‌ای برای LG برخوردار بود و برخلاف سال‌های قبل که این سری برای رقابت با پرچمدار سری Note و البته در سطحی پایین‌تر برای مطرح نگه داشتن ال‌جی در مقابل آیفون‌های رونمایی می‌شد امسال به دلیل مشکلات ال‌جی در پرچمدار اصلی این شرکت یعنی G6 و فروش نچندان فوق‌العاده آن، V30 به نوعی اولین پرچمدار واقعی این برند درسال 2017 به شمار می‌رود. ناتوانی LG در تأمین پروسسور 10 نانومتری Snapdragon 835 برای G6 یکی از اصلی‌ترین دلائل عقب ماندن ال‌جی از غاقله رقبا به خصوص سری S8 سامسونگ عنوان شده و حداقل روی کاغذ بسیاری دیگر از پرچمدارانی که ماه‌های بعد از G6 اما مجهز به SD835 به بازار عرضه شدند از شرایط بهتر و مناسب‌تری در فروش برخوردار شدند.

LG G6

تصمیم عجیب ال‌جی در تعدیل و حذف بسیاری از امکانات مهم G6 که احتمالا به دلیل کاهش قیمت صورت پذیرفته بود یکی دیگر از مشکلات این مدل در یافتن جایگاه مناسب آن در بازار بود؛ G6 نه‌تنها سنسور دوربین کوچک‌تری نسبت به قبل داشت بلکه در آن از فوکوس لیزری و سنسور تشخیص رنگ نیز خبری نبود؛ مبدل پیشرفته دیجیتال به آنالوگ Quad DAC از آن حذف شده و شارژ بی‌سیم نیز تنها در نسخه آمریکایی دستگاه ارائه می‌شد. محافظ گوریلا گلس صفحه‌نمایش از فناوری 4 سال پیش بهره می‌برد و خمیدگی لبه‌های صفحه‌نمایش به نفع محفاظت بیشتر هنگام سقوط از ارتفاع از آن حذف شده بود. LG اما ظاهرا با درس گرفتن از تجربه G6، شرایط V30 را حداقل روی کاغذ به گونه‌ای ارتقاء بخشیده که می‌توان آن را یک پرچمدار واقعی و قابل قیاس با دیگر مدل‌های برتر سال جاری تلقی کرد.

طراحی بدنه : پریمیوم در معنای واقعی

همه چیز در برخورد اول با V30 به LG G6 شباهت دارد؛ صفحه‌نمایش بزرگ FullVision با نسبت تصویر 18:9 و حاشیه‌های حداقلی در بالا و پایین، جذابیت همیشگی دیوایس‌هایی از این دست را به کاربران منتقل می‌کند. با نگاهی دقیق‌تر اما جذابیت بیشتری در طراحی این گوشی به چشم می‌خورد. به عنوان اولین نکته، حاشیه‌های عمودی صفحه‌نمایش به خصوص در بخش پایینی بسیار کاهش پیدا کرده و اینک تقریبا در هر دو قسمت بالا و پایین پنل با حاشیه بسیار اندکی روبرو می‌شویم. نکته بعدی که بار دیگر یکی دیگر از انتقادهای وارد به طراحی G6 را پوشش می‌دهد به لبه‌های گرد شیشه پشت و روی دستگاه تعلق دارد جایی‌که برخلاف G6 این بار از لبه‌های نیم دایره‌ (2.5D) برای بخش رویی و پشتی دستگاه استفاده شده و با اینکه ضخامت 7.3 میلی‌متری گوشی تنها 0.6 میلی‌متر نسبت به G6 کاهش پیدا کرده اما خمیدگی لبه‌های جانبی، V30 را بسیار باریک‌تر از گذشته نشان می‌دهد. نرم‌تر شدن لبه‌ها و پرهیز از ایجاد لبه‌های تیز در کناره‌های گوشی در مجموع حس بسیار پیشرفته و پریمیوم‌تری را برای V30‌ ایجاد کرده‌اند.

Introducing LG V30

با وجود 0.3 اینچ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر در V30، ارتفاع دستگاه به دلیل حاشیه‌های حداقلی در پایین و بالا تنها 2.8 میلی‌متر افزایش پیدا کرده و به 151.7 میلی‌متر رسیده است. در زمینه وزن نیز با وجود تمامی تغییرات نه‌تنها با افزایش روبرو نیستیم، بلکه وزن گوشی در مقایسه با G6 تا 5 گرم کاهش یافته است.

دوربین‌های دوگانه بخش پشتی به مانند G6 کاملا هم‌سطح بدنه نیستند اما برآمدگی آنها چندان زیاد نبوده و نمی‌توان از این مسئله به عنوان یک ضعف در طراحی نام برد در کناره این دو دوربین جدا از فلش در قسمت تیره کناری ظاهرا بازگشت پر افتخار فوکوس لیزری که در G6 حذف شده بود را شاهد هستیم که نکته مثبت دیگری در زمینه امکانات V30 به حساب می‌آید.

Introducing LG V30

بدنه دستگاه همچنان با دارا بودن استاندارد IP68 به مانند دیگر رقبای اصلی خود در برابر نفوذ گرد و خاک و آب تا عمق 1.5 متر برای 30 دقیقه مقاوم است. جایگاه سنسور اثر انگشت در بخش پشتی در زیر لنز دوربین و کاملا دور از مجموعه تصویری قرار گرفته و مشکلی از لحاظ اشتباه گرفتن آن با لنز دوربین‌ها وجود ندارد. V30 به جز سنسور اثر انگشت راه‌های دیگری نیز برای شناسایی کاربران و بازگشایی قفل صفحه‌نمایش ارائه می‌کند که جدا از راه‌های معمول مثل تشخیص چهره، یک گزینه جدید یعنی تشخیص صدا یا Voice recognintion نیز وجود دارد که با کمک آن می‌توان با گفتن یک عبارت از پیش تعریف شده قفل صفحه‌نمایش را گشود.

V30 جدا از IP68 از استاندارد نظامی آمریکا یعنی MIL-STD-810G نیز بهره می‌برد که به گفته شرکت سازنده به دست آوردن این استاندارد پس از پشت سر گذاشتن تست‌های مختلف صورت پذیرفته است. این استاندارد پیش از این در LG G6 نیز حضور داشت و در تست‌های عملی مقاومت بالایی را برای این مدل در افتادن از ارتفاع و دیگر شرایط سخت و دشوار نشان می‌داد.

صفحه‌نمایش : سلام بر OLED فول ویژن

با وجود گستردگی استفاده از صفحه‌نمایش‌های OLED در طی سال‌های اخیر، ال‌جی تا به امروز به جز یکی دو تجربه نچندان فراگیر در سری G Flex، تا به امروز همواره از پنل‌های IPS TFT در ساخت صفحه‌نمایش گوشی‌های خود استفاده کرده است؛ با ارائه V30 اما این ماجرا شرایط متفاوت شده و این مدل نخستین پرچمدار واقعی ال‌جی نام می‌گیرد که از فناوری OLED در ساخت صفحه‌نمایش آن استفاده شده است. صفحه‌نمایش گوشی 6 اینچی با وضوح 1440×2880 پیکسل (QHD+) بوده که شرکت سازنده به آن FullVision می‌گویند. این صفحه‌نمایش 0.3 اینچ نسبت به V20 سال قبل بزرگ‌تر شده اما به لطف حاشیه‌های اندک و حذف صفحه‌نمایش دوم نه‌تنها در ارتفاع با کاهش 8 میلی‌متری روبرو می‌شویم بلکه 2.7 میلی‌متر در عرض نیز با دیوایس کوچک‌تری روبرو هستیم.

Introducing LG V30

حضور OLED در این مدل تضمین کاملا معتبری برای نمایش هرچه بهتر رنگ مشکی در این پنل بوده و کنتراست بالا، زاویه دید مطلوب و رنگ‌های زیبا و اشباع‌ شده‌ای در این پنل (حداقل روی کاغذ) به چشم می‌‌خورد. به گفته LG، استفاده از OLED در این پنل به خصوص در زمینه VR یا واقعیت مجازی نیز تأثیر بسزایی برجای گرفته و با به‌کارگیری گوشی در پلتفرم Daydream View گوگل می‌توان کیفیت مناسبی را از این صفحه‌نمایش انتظار داشت.

دوربین : f/1.6 گشوده‌ترین دیافراگم موبایلی دنیا

یکی از انتقادات برجسته در مورد ال‌جی G6 به مجموعه دوربین دوگانه این مدل تعلق داشت؛ در این گوشی از دو دوربین 13 مگاپیکسلی با سنسور 1/3.06 اینچی IMX258 استفاده شده که بود که نسبت به G5 و V20 که به ترتیب دارای سنسورهای با ابعاد 1/2.6 و 1/2.8 اینچی بودند ابعاد بسیار کمتری داشت. فوکوس لیزری و سنسور RGB در این دوربین حذف شده بوده و دیافراگم لنز دوربین عادی، f/1.8 بوده و دوربین واید تنها تا f/2.4 گشوده می‌شود. در V30 اما با شرایط کاملا متحول شده‌ای روبرو می‌شویم. در این مدل از دو دوربین 16 و 13 مگاپیکسلی استفاده شده که به ترتیب دارای میدان دید 71 درجه و 120 درجه‌ای هستند. میدان دیدن دوربین عادی تفاوتی با G6 ندارد اما میدان دید دوربین واید از 125 در G6 به 120 درجه کاهش پیدا کرده است. برتری اصلی و نکته مهم در طراحی این دو دوربین را باید در لنز شیشه‌ای آنها و گشودگی دیافراگم جست‌وجو کرد.

Introducing LG V30

دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی V30 دارای گشودگی دیافراگم حداکثر f/1.6 است که در میان دوربین‌های موبایلی بالاترین میزان تا به امروز به حساب می‌آید. این شرایط، دوربین دوم واید را نیز تحت تأثیر قرار داده و در اینجا دیافراگم از میزان ناچیز f/2.4 در G6 به f/1.9 ارتقاء پیدا کرده است. با این ترکیب انتظار فراوانی از این مجموعه در دریافت نور بیشتر و ارتقاء کیفیت در محیط‌های با روشنایی کم وجود دارد. در مورد نوع سنسور و ابعاد آن هنوز اطلاعات کاملی ارائه نشده و در این مورد تا قبل از ارائه نسخه نهایی دیوایس به بازار اظهارنظر دقیقی نمی‌توان انجام داد.

دوربین V30 جدا از موارد سخت‌افزاری، در بخش رابط کاربری و امکانات نرم‌افزاری نیز دچار تحول شده و با ارائه آنچه افکت‌های سینمایی یا cine effect نامیده می‌شود ابزاری ایده‌آل برای گرفتن ویدئو با 15 افکت مختلف که هریک حالت ویژه‌ای به ویدئو می‌بخشند خواهد بود.

Introducing LG V30

همچون همیشه برداشت با کیفیت صدا یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت سری V به حساب می‌آید و در این میان V30 نیز استثنا نیست چرا که در کنار برداشت ویدئو، در این گوشی نیز از دو میکروفون با قابلیت بالا برای دریافت صدا بدون اختلال (حتی در محیط‌های با سر و صدای بالا) استفاده شده است. کانورتر موسوم به Hi-Fi Quad DAC که در مدل‌های پیشین سری V حضور داشت در V30 نیز در دسترس بوده و بخش صدا نیز توسط شرکت B&O اصطلاحا tune شده است.

باتری :‌ غیر قابل دسترس، مشابه G6

ال‌جی در هر دو نسل قبلی سری V یعنی V10 و V20 از باتری جدا شدنی استفاده کرده بود که این رویه در مدل‌های مختلف سری G نیز تا G5 ادامه داشت. با تغییر این روش در G6 و داخلی شدن باتری، امید چندانی به تغییر این رویکرد ال‌جی در این زمینه در V30 وجود نداشت و طبق انتظار این بار نیز باتری به درون بدنه گوشی منتقل شده و دسترسی به آن به صورت عادی وجود ندارد. ظرفیت این باتری با وجود بزرگ‌تر شدن سایز صفحه‌نمایش در V30 تغییری نسبت به G6 نداشته و در اینجا نیز از یک واحد 3,300mAh برای تامین انرژی دستگاه استفاده شده است. در V30 نیز به قابلیت شارژ بی‌سیم باتری اشاره شده اما هنوز مشخص نیست که این ویژگی در تمامی نسخه‌‌های دستگاه وجود خواهد داشت یا به مانند G6 تنها کاربران آمریکایی از این قابلیت بهره می‌برند. شارژ سریع از نوع Quick Charge 3.0 طبق انتظار در این گوشی حضور دارد.

پروسسور : بالاخره Snapdragon 835

در حالی که همه چیز در ابتدای سال جاری میلادی برای LG جهت ارائه یک پرچمدار آماده بود؛ قرارداد نابرابر کوالکام و سامسونگ مانع از ارائه جدیدترین نسل پروسسورهای کوالکام یعنی Snapdragon 835 به دیگر برندها از جمله ال‌جی شد. سایر شرکت‌ها از جمله ، و چند ماهی را برای دریافت این چیپ‌ست به انتظار نشستند اما ال‌جی ترجیح داد تا پرچمدار 2017 خود را با چیپ‌ست سال گذشته یعنی Snapdragon 821 عرضه کند؛ انتخابی که گذر زمان چندان به صحیح بودن آن رأی نمی‌دهد. امروز بالاخره پس از مدت‌ها انتظار، LG نیز با V30 صاحب محصول پیشرفته‌ای مجهز به این پروسسور شده است. اسنپ‌دراگون 835 حاضر در LG V30 طبق انتظار دارای 8 هسته Kryo 280 مرتب شده در دو کلاستر چهار هسته‌ای با فرکانس‌های 2.4 و 1.9 گیگاهرتزی بوده و 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد. طبق اعلام ال‌جی در آینده مدل LG V30+ با حافظه 128 گیگابایتی نیز بدون تغییر رم به بازار ارائه می‌شود.

Snapdragon 835

ال‌جی به نوع حافظه داخلی V30 اشاره‌ای نکرده اما با توجه به حضور UFS 2.0 در G6 شاید این بار بتوان امیدوار بود که ال‌جی به سراغ پرسرعت‌ترین نوع حافظه داخلی یعنی UFS 2.1 برود.

سیستم‌عامل : همچنان اندروید 7

در غیاب اندروید 8، ال‌جی V30 همچنان با نسخه هفتم اندروید نوقا به بازار عرضه می‌شود و رابط کاربری آن نیز براساس پوسته همیشگی ال‌جی شکل گرفته است. یک نکته جدید در این میان برای کاربرانی که به دنبال صفحه‌نمایش دوم گوشی که در دو نسل قبلی سری V حضور داشت می‌گردند به تعبیه قابلیت‌های این صفحه‌نمایش به صورت نرم‌افزاری در رابط کاربری دستگاه تعلق دارد؛ در V30 تقریبا مشابه آن چیزی که پیش از این در برخی گوشی‌های دیگر دیده بودیم یک نوار جانبی که با اسکرول افقی از کناره دستگاه ظاهر می‌شود در نظر گرفته شده که گزینه‌هایی که پیش از این در صفحه‌نمایش دوم گوشی‌های سری V قرار داشت را می‌توان در این قسمت به صورت نرم‌افزاری مشاهده کرد و جدا از این بخش صفحه‌نمایش همواره روشن دستگاه نیز به گونه‌ای تغییر کرده که اینک بدون نیاز به روشن کردن صفحه‌نمایش بتوان اطلاعات بیشتری را در این صفحه مشاهده کرد.

 

Introducing LG V30

ارتباطات : در سطح یک پرچمدار

همچون دیگر بزرگان موبایلی ارائه شده به بازارهای جهانی، LG V30 نیز دارای گزینه‌های ارتباطی کاملا پیشرفته‌ای از جمله بلوتوث نسخه 5، پورت USB Type-C با استاندارد سرعت USB 3.1، وای‌فای ac و NFC بوده و در بخش ارتباطات موبایلی نیز به لطف Snapdragon 835 می‌توان انتظار حضور LTE Cat.16 و سرعت 1Gbps در دانلود روی کاغذ را داشت.

قیمت – زمان حضور در بازار

 

Introducing LG V30

ال‌جی به صورت رسمی به قیمت V30 اشاره‌ای نکرده اما با توجه به سابقه قیمت‌گذاری مدل‌های پیشین می‌توان انتظار قیمتی اندکی پایین‌تر از سامسونگ را برای آن داشت. برخی از خبرهای تأیید نشده و شایعات به قیمت 699 دلاری این گوشی برای نسخه 64 گیگابایتی اشاره کرده‌‌اند. LG V30 قرار است در روز 21 سپتامبر (30 شهریور 1396) با رنگ‌های مشکی، نقره‌ای، آبی و بنفش در ابتدا به بازار کره‌جنوبی عرضه شود و پس از آن در آمریکای شمالی، آسیا، اروپا، آفریقا و خاورمیانه نیز عرضه می‌شود. زمان دقیق حضور این مدل در این بازارها البته هنوز مشخص نشده است.  

IFA 2017 : معرفی V30 اولین پرچمدار OLED ال‌جی

(image)

واحد خبر mobile.ir : شرکت نیز به سبک دیگر برندهای اصلی بازار هر سال دو پرچمدار مختلف سری G و V را به بازار ارائه می‌کند. که در ابتدای سال جاری با تغییرات مهمی نسبت به به بازار ارائه شد،‌ سبک و رویه پرچمداران و برخی دیوایس‌های رده میانی این کمپانی را متحول ساخت و این بار نیز در طراحی پرچمدار جدید سری V‌ تأثیر مشهودی برجای گذاشته است. LG V30 دیوایسی متفاوت از دو مدل قبلی سری V بوده و از لحاظ ظاهری و عملکردی شباهت بسیاری به G6 دارد. LG پس از ناکامی در جای‌گذاری پروسسور Snapdragon 835 در G6، بالاخره این چیپ ست را در V30 تعبیه نموده و در بخش دوربین نیز گزینه‌های امیدوارکننده‌ای را به این کلاس ارائه کرده است.

(image)

LG V30 از چندین ماه پیش مهمان همیشگی شایعات وخبرهای تأیید نشده فراوانی بود که خواسته یا ناخواسته هر روز این مدل را در صدر خبرهای روز نگه می‌داشت؛ پرچمدار جدید سری V امسال از اهمیت ویژه‌ای برای LG برخوردار بود و برخلاف سال‌های قبل که این سری برای رقابت با پرچمدار سری Note و البته در سطحی پایین‌تر برای مطرح نگه داشتن ال‌جی در مقابل آیفون‌های رونمایی می‌شد امسال به دلیل مشکلات ال‌جی در پرچمدار اصلی این شرکت یعنی G6 و فروش نچندان فوق‌العاده آن، V30 به نوعی اولین پرچمدار واقعی این برند درسال 2017 به شمار می‌رود. ناتوانی LG در تأمین پروسسور 10 نانومتری Snapdragon 835 برای G6 یکی از اصلی‌ترین دلائل عقب ماندن ال‌جی از غاقله رقبا به خصوص سری S8 سامسونگ عنوان شده و حداقل روی کاغذ بسیاری دیگر از پرچمدارانی که ماه‌های بعد از G6 اما مجهز به SD835 به بازار عرضه شدند از شرایط بهتر و مناسب‌تری در فروش برخوردار شدند.

(image)

تصمیم عجیب ال‌جی در تعدیل و حذف بسیاری از امکانات مهم G6 که احتمالا به دلیل کاهش قیمت صورت پذیرفته بود یکی دیگر از مشکلات این مدل در یافتن جایگاه مناسب آن در بازار بود؛ G6 نه‌تنها سنسور دوربین کوچک‌تری نسبت به قبل داشت بلکه در آن از فوکوس لیزری و سنسور تشخیص رنگ نیز خبری نبود؛ مبدل پیشرفته دیجیتال به آنالوگ Quad DAC از آن حذف شده و شارژ بی‌سیم نیز تنها در نسخه آمریکایی دستگاه ارائه می‌شد. محافظ گوریلا گلس صفحه‌نمایش از فناوری 4 سال پیش بهره می‌برد و خمیدگی لبه‌های صفحه‌نمایش به نفع محفاظت بیشتر هنگام سقوط از ارتفاع از آن حذف شده بود. LG اما ظاهرا با درس گرفتن از تجربه G6، شرایط V30 را حداقل روی کاغذ به گونه‌ای ارتقاء بخشیده که می‌توان آن را یک پرچمدار واقعی و قابل قیاس با دیگر مدل‌های برتر سال جاری تلقی کرد.

طراحی بدنه : پریمیوم در معنای واقعی

همه چیز در برخورد اول با V30 به LG G6 شباهت دارد؛ صفحه‌نمایش بزرگ FullVision با نسبت تصویر 18:9 و حاشیه‌های حداقلی در بالا و پایین، جذابیت همیشگی دیوایس‌هایی از این دست را به کاربران منتقل می‌کند. با نگاهی دقیق‌تر اما جذابیت بیشتری در طراحی این گوشی به چشم می‌خورد. به عنوان اولین نکته، حاشیه‌های عمودی صفحه‌نمایش به خصوص در بخش پایینی بسیار کاهش پیدا کرده و اینک تقریبا در هر دو قسمت بالا و پایین پنل با حاشیه بسیار اندکی روبرو می‌شویم. نکته بعدی که بار دیگر یکی دیگر از انتقادهای وارد به طراحی G6 را پوشش می‌دهد به لبه‌های گرد شیشه پشت و روی دستگاه تعلق دارد جایی‌که برخلاف G6 این بار از لبه‌های نیم دایره‌ (2.5D) برای بخش رویی و پشتی دستگاه استفاده شده و با اینکه ضخامت 7.3 میلی‌متری گوشی تنها 0.6 میلی‌متر نسبت به G6 کاهش پیدا کرده اما خمیدگی لبه‌های جانبی، V30 را بسیار باریک‌تر از گذشته نشان می‌دهد. نرم‌تر شدن لبه‌ها و پرهیز از ایجاد لبه‌های تیز در کناره‌های گوشی در مجموع حس بسیار پیشرفته و پریمیوم‌تری را برای V30‌ ایجاد کرده‌اند.

(image)

با وجود 0.3 اینچ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر در V30، ارتفاع دستگاه به دلیل حاشیه‌های حداقلی در پایین و بالا تنها 2.8 میلی‌متر افزایش پیدا کرده و به 151.7 میلی‌متر رسیده است. در زمینه وزن نیز با وجود تمامی تغییرات نه‌تنها با افزایش روبرو نیستیم، بلکه وزن گوشی در مقایسه با G6 تا 5 گرم کاهش یافته است.

دوربین‌های دوگانه بخش پشتی به مانند G6 کاملا هم‌سطح بدنه نیستند اما برآمدگی آنها چندان زیاد نبوده و نمی‌توان از این مسئله به عنوان یک ضعف در طراحی نام برد در کناره این دو دوربین جدا از فلش در قسمت تیره کناری ظاهرا بازگشت پر افتخار فوکوس لیزری که در G6 حذف شده بود را شاهد هستیم که نکته مثبت دیگری در زمینه امکانات V30 به حساب می‌آید.

(image)

بدنه دستگاه همچنان با دارا بودن استاندارد IP68 به مانند دیگر رقبای اصلی خود در برابر نفوذ گرد و خاک و آب تا عمق 1.5 متر برای 30 دقیقه مقاوم است. جایگاه سنسور اثر انگشت در بخش پشتی در زیر لنز دوربین و کاملا دور از مجموعه تصویری قرار گرفته و مشکلی از لحاظ اشتباه گرفتن آن با لنز دوربین‌ها وجود ندارد. V30 به جز سنسور اثر انگشت راه‌های دیگری نیز برای شناسایی کاربران و بازگشایی قفل صفحه‌نمایش ارائه می‌کند که جدا از راه‌های معمول مثل تشخیص چهره، یک گزینه جدید یعنی تشخیص صدا یا Voice recognintion نیز وجود دارد که با کمک آن می‌توان با گفتن یک عبارت از پیش تعریف شده قفل صفحه‌نمایش را گشود.

V30 جدا از IP68 از استاندارد نظامی آمریکا یعنی MIL-STD-810G نیز بهره می‌برد که به گفته شرکت سازنده به دست آوردن این استاندارد پس از پشت سر گذاشتن تست‌های مختلف صورت پذیرفته است. این استاندارد پیش از این در LG G6 نیز حضور داشت و در تست‌های عملی مقاومت بالایی را برای این مدل در افتادن از ارتفاع و دیگر شرایط سخت و دشوار نشان می‌داد.

صفحه‌نمایش : سلام بر OLED فول ویژن

با وجود گستردگی استفاده از صفحه‌نمایش‌های OLED در طی سال‌های اخیر، ال‌جی تا به امروز به جز یکی دو تجربه نچندان فراگیر در سری G Flex، تا به امروز همواره از پنل‌های IPS TFT در ساخت صفحه‌نمایش گوشی‌های خود استفاده کرده است؛ با ارائه V30 اما این ماجرا شرایط متفاوت شده و این مدل نخستین پرچمدار واقعی ال‌جی نام می‌گیرد که از فناوری OLED در ساخت صفحه‌نمایش آن استفاده شده است. صفحه‌نمایش گوشی 6 اینچی با وضوح 1440×2880 پیکسل (QHD+) بوده که شرکت سازنده به آن FullVision می‌گویند. این صفحه‌نمایش 0.3 اینچ نسبت به V20 سال قبل بزرگ‌تر شده اما به لطف حاشیه‌های اندک و حذف صفحه‌نمایش دوم نه‌تنها در ارتفاع با کاهش 8 میلی‌متری روبرو می‌شویم بلکه 2.7 میلی‌متر در عرض نیز با دیوایس کوچک‌تری روبرو هستیم.

(image)

حضور OLED در این مدل تضمین کاملا معتبری برای نمایش هرچه بهتر رنگ مشکی در این پنل بوده و کنتراست بالا، زاویه دید مطلوب و رنگ‌های زیبا و اشباع‌ شده‌ای در این پنل (حداقل روی کاغذ) به چشم می‌‌خورد. به گفته LG، استفاده از OLED در این پنل به خصوص در زمینه VR یا واقعیت مجازی نیز تأثیر بسزایی برجای گرفته و با به‌کارگیری گوشی در پلتفرم Daydream View گوگل می‌توان کیفیت مناسبی را از این صفحه‌نمایش انتظار داشت.

دوربین : f/1.6 گشوده‌ترین دیافراگم موبایلی دنیا

یکی از انتقادات برجسته در مورد ال‌جی G6 به مجموعه دوربین دوگانه این مدل تعلق داشت؛ در این گوشی از دو دوربین 13 مگاپیکسلی با سنسور 1/3.06 اینچی IMX258 استفاده شده که بود که نسبت به G5 و V20 که به ترتیب دارای سنسورهای با ابعاد 1/2.6 و 1/2.8 اینچی بودند ابعاد بسیار کمتری داشت. فوکوس لیزری و سنسور RGB در این دوربین حذف شده بوده و دیافراگم لنز دوربین عادی، f/1.8 بوده و دوربین واید تنها تا f/2.4 گشوده می‌شود. در V30 اما با شرایط کاملا متحول شده‌ای روبرو می‌شویم. در این مدل از دو دوربین 16 و 13 مگاپیکسلی استفاده شده که به ترتیب دارای میدان دید 71 درجه و 120 درجه‌ای هستند. میدان دیدن دوربین عادی تفاوتی با G6 ندارد اما میدان دید دوربین واید از 125 در G6 به 120 درجه کاهش پیدا کرده است. برتری اصلی و نکته مهم در طراحی این دو دوربین را باید در لنز شیشه‌ای آنها و گشودگی دیافراگم جست‌وجو کرد.

(image)

دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی V30 دارای گشودگی دیافراگم حداکثر f/1.6 است که در میان دوربین‌های موبایلی بالاترین میزان تا به امروز به حساب می‌آید. این شرایط، دوربین دوم واید را نیز تحت تأثیر قرار داده و در اینجا دیافراگم از میزان ناچیز f/2.4 در G6 به f/1.9 ارتقاء پیدا کرده است. با این ترکیب انتظار فراوانی از این مجموعه در دریافت نور بیشتر و ارتقاء کیفیت در محیط‌های با روشنایی کم وجود دارد. در مورد نوع سنسور و ابعاد آن هنوز اطلاعات کاملی ارائه نشده و در این مورد تا قبل از ارائه نسخه نهایی دیوایس به بازار اظهارنظر دقیقی نمی‌توان انجام داد.

دوربین V30 جدا از موارد سخت‌افزاری، در بخش رابط کاربری و امکانات نرم‌افزاری نیز دچار تحول شده و با ارائه آنچه افکت‌های سینمایی یا cine effect نامیده می‌شود ابزاری ایده‌آل برای گرفتن ویدئو با 15 افکت مختلف که هریک حالت ویژه‌ای به ویدئو می‌بخشند خواهد بود.

(image)

همچون همیشه برداشت با کیفیت صدا یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت سری V به حساب می‌آید و در این میان V30 نیز استثنا نیست چرا که در کنار برداشت ویدئو، در این گوشی نیز از دو میکروفون با قابلیت بالا برای دریافت صدا بدون اختلال (حتی در محیط‌های با سر و صدای بالا) استفاده شده است. کانورتر موسوم به Hi-Fi Quad DAC که در مدل‌های پیشین سری V حضور داشت در V30 نیز در دسترس بوده و بخش صدا نیز توسط شرکت B&O اصطلاحا tune شده است.

باتری :‌ غیر قابل دسترس، مشابه G6

ال‌جی در هر دو نسل قبلی سری V یعنی V10 و V20 از باتری جدا شدنی استفاده کرده بود که این رویه در مدل‌های مختلف سری G نیز تا G5 ادامه داشت. با تغییر این روش در G6 و داخلی شدن باتری، امید چندانی به تغییر این رویکرد ال‌جی در این زمینه در V30 وجود نداشت و طبق انتظار این بار نیز باتری به درون بدنه گوشی منتقل شده و دسترسی به آن به صورت عادی وجود ندارد. ظرفیت این باتری با وجود بزرگ‌تر شدن سایز صفحه‌نمایش در V30 تغییری نسبت به G6 نداشته و در اینجا نیز از یک واحد 3,300mAh برای تامین انرژی دستگاه استفاده شده است. در V30 نیز به قابلیت شارژ بی‌سیم باتری اشاره شده اما هنوز مشخص نیست که این ویژگی در تمامی نسخه‌‌های دستگاه وجود خواهد داشت یا به مانند G6 تنها کاربران آمریکایی از این قابلیت بهره می‌برند. شارژ سریع از نوع Quick Charge 3.0 طبق انتظار در این گوشی حضور دارد.

پروسسور : بالاخره Snapdragon 835

در حالی که همه چیز در ابتدای سال جاری میلادی برای LG جهت ارائه یک پرچمدار آماده بود؛ قرارداد نابرابر کوالکام و سامسونگ مانع از ارائه جدیدترین نسل پروسسورهای کوالکام یعنی Snapdragon 835 به دیگر برندها از جمله ال‌جی شد. سایر شرکت‌ها از جمله ، و چند ماهی را برای دریافت این چیپ‌ست به انتظار نشستند اما ال‌جی ترجیح داد تا پرچمدار 2017 خود را با چیپ‌ست سال گذشته یعنی Snapdragon 821 عرضه کند؛ انتخابی که گذر زمان چندان به صحیح بودن آن رأی نمی‌دهد. امروز بالاخره پس از مدت‌ها انتظار، LG نیز با V30 صاحب محصول پیشرفته‌ای مجهز به این پروسسور شده است. اسنپ‌دراگون 835 حاضر در LG V30 طبق انتظار دارای 8 هسته Kryo 280 مرتب شده در دو کلاستر چهار هسته‌ای با فرکانس‌های 2.4 و 1.9 گیگاهرتزی بوده و 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد. طبق اعلام ال‌جی در آینده مدل LG V30+ با حافظه 128 گیگابایتی نیز بدون تغییر رم به بازار ارائه می‌شود.

(image)

ال‌جی به نوع حافظه داخلی V30 اشاره‌ای نکرده اما با توجه به حضور UFS 2.0 در G6 شاید این بار بتوان امیدوار بود که ال‌جی به سراغ پرسرعت‌ترین نوع حافظه داخلی یعنی UFS 2.1 برود.

سیستم‌عامل : همچنان اندروید 7

در غیاب اندروید 8، ال‌جی V30 همچنان با نسخه هفتم اندروید نوقا به بازار عرضه می‌شود و رابط کاربری آن نیز براساس پوسته همیشگی ال‌جی شکل گرفته است. یک نکته جدید در این میان برای کاربرانی که به دنبال صفحه‌نمایش دوم گوشی که در دو نسل قبلی سری V حضور داشت می‌گردند به تعبیه قابلیت‌های این صفحه‌نمایش به صورت نرم‌افزاری در رابط کاربری دستگاه تعلق دارد؛ در V30 تقریبا مشابه آن چیزی که پیش از این در برخی گوشی‌های دیگر دیده بودیم یک نوار جانبی که با اسکرول افقی از کناره دستگاه ظاهر می‌شود در نظر گرفته شده که گزینه‌هایی که پیش از این در صفحه‌نمایش دوم گوشی‌های سری V قرار داشت را می‌توان در این قسمت به صورت نرم‌افزاری مشاهده کرد و جدا از این بخش صفحه‌نمایش همواره روشن دستگاه نیز به گونه‌ای تغییر کرده که اینک بدون نیاز به روشن کردن صفحه‌نمایش بتوان اطلاعات بیشتری را در این صفحه مشاهده کرد.

 

(image)

ارتباطات : در سطح یک پرچمدار

همچون دیگر بزرگان موبایلی ارائه شده به بازارهای جهانی، LG V30 نیز دارای گزینه‌های ارتباطی کاملا پیشرفته‌ای از جمله بلوتوث نسخه 5، پورت USB Type-C با استاندارد سرعت USB 3.1، وای‌فای ac و NFC بوده و در بخش ارتباطات موبایلی نیز به لطف Snapdragon 835 می‌توان انتظار حضور LTE Cat.16 و سرعت 1Gbps در دانلود روی کاغذ را داشت.

قیمت – زمان حضور در بازار

 

(image)

ال‌جی به صورت رسمی به قیمت V30 اشاره‌ای نکرده اما با توجه به سابقه قیمت‌گذاری مدل‌های پیشین می‌توان انتظار قیمتی اندکی پایین‌تر از سامسونگ را برای آن داشت. برخی از خبرهای تأیید نشده و شایعات به قیمت 699 دلاری این گوشی برای نسخه 64 گیگابایتی اشاره کرده‌‌اند. LG V30 قرار است در روز 21 سپتامبر (30 شهریور 1396) با رنگ‌های مشکی، نقره‌ای، آبی و بنفش در ابتدا به بازار کره‌جنوبی عرضه شود و پس از آن در آمریکای شمالی، آسیا، اروپا، آفریقا و خاورمیانه نیز عرضه می‌شود. زمان دقیق حضور این مدل در این بازارها البته هنوز مشخص نشده است.  

IFA 2017 : معرفی V30 اولین پرچمدار OLED ال‌جی